17 November 2011

FATIMAH & FAIZAL ~ Persalinan Daerah

Tarikh : 25 & 26 Jun 2011
Lokasi : Hulu Langat
Persalinan Daerah : Koleksi Persona Fiza Bridal
Pelamin : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza
PhotoG : Saiful
Crew : Cikin & Syuhada



[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

Fatimah & Faizal ambil pelamin & baju persalinan dengan kami..
Pelamin digunakan pada 25 Mei 2011 untuk majlis resepsi,
dan
baju persalinan dibuat esoknya, pada 26 Mei 2011
tak nak penat katanya..

jom usha gambar2 mereka yang sporting ni..

 Pelamin 3 Panel (Pink+Biru+Cream)

ruang rumah yang agak terhad
 Fatimah, sebelum & selepas mekap.. cantik kan?

AZIZUL & KHAIRANI ~ Sambut Menantu

Tarikh : 11 Jun 2011
Lokasi : Sungai Buloh
Busana & Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza


[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

Busana ini adalah busana baru koleksi kami, yang mana designnya telah dipilih oleh pasangan pengantin ini. warna pink belacan..
cantik & comel :)

 the perantin

SHASHA & IB ~ Pelamin & Car Deco

Tarikh : 4 Jun 2011
Lokasi : Saujana Putra

Pelamin : Koleksi Persona Fiza Bridal
Crew : Cikin & Syikin
Official Photographer : Saiful & Pejai ~ Persona Fiza Bridal


 [Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]


kali ni kami diberi tanggungjawab untuk menyediakan pelamin & hiasan kereta pengantin..
sangat mudah berurusan dengan mereka..
mereka memilih PELAMIN INI sebagai pelamin mereka

3 panel - cream


hiasan kereta pengantin




Terima kasih kerana beri peluang ini kepada kami.
Doa kami, semoga Shasha & Ib bahagia hingga ke Syurga
InsyaAllah..


BERMINAT?? BOOKING SEGERA !!
016-217 2797 (Fiza) 016-219 2797 (Saiful)
personafiza@gmail.com
Persona Fiza Bridal (Fan Page @ FB)

20% deposit required. tQ

12 October 2011

ERMA & AZIZI ~ Nikah & Resepsi

Tarikh : 13 & 14 Mei 2011
Lokasi : Taman Melati, Gombak
Tema : Biru Turquoise
Busana Nikah : Koleksi Persona Fiza Bridal
Busana Sanding : Koleksi Persona Fiza Bridal
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
Pelamin : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza & Emy
Crew : Amat, Azlee & Ina
Official Photographer : Saiful, Pejai, Taufik ~ Persona Fiza Bridal


[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

-click gambar untuk tumbesaran yang berjaya-

mohon maaf sebab lambat giler update majlis perkahwinan Erma Hazwani & Azizi..
sebelum ni ada masalah dengan blogger,
then bizi pulak dengan kelas & kerja kawen yang semakin bertambah.. Alhamdulillah.. rezeki :)

jom tengok gambar pengantin cantik ni..

 Erma & Azizi
 5 panel fresh flower
(panel asing)

20 July 2011

AZFAR & YANA ~ Sambut Menantu

Tarikh : 2 Mei 2011
Lokasi : Bangi
Tema : Gold
Busana : Koleksi Persona Fiza Bridal
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza
Assist : Cikin
Official Photographer : Saiful, Pejai & Taufik ~ Persona Fiza Bridal


[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

kali ini majlis untuk sambut menantu pulak..
wedding dua2 blogger ni memang happening..
bleh gelar "wedding blogger of the year"

mase pre-wedding dulu, saya mekapkan Yana
mase nikah pun, saya mekapkan jugak..
Alhamdulillah, Yana suka :)


 the perantin ~ Azfar & Yana
a.k.a
Ujang 9897 & Yana MIB

08 June 2011

AZAH & ASYRAF ~ Nikah & Resepsi

Tarikh : 29 & 30 April 2011
Lokasi : Gemas Baru, Negeri Sembilan
Tema : Dark Purple & Silver
Busana Nikah : Koleksi Persona Fiza Bridal
Busana Sanding : Koleksi Persona Fiza Bridal
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
Pelamin : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza
Crew : Cikin & Topet
Official Photographer : Saiful ~ Persona Fiza Bridal

[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

hupdate blog laju2!
masih banyak lagi yang tertunggak..
sory..

ok, jom tengok pengantin cantik nih..
azah, junior mase kat skolah Gemas dulu..
x sangka, kawen dah ko yek azah.. :D

azah & asyraf ni sangat2 la pemalu..
masing2 pemalu sesama sendiri..
nak suruh posing pun, malu2..
agaknya still tak percaya dah kawen kut.. ;p
tapi, ape pun, dua2 tetap maintain cun & cool..

pengantin comel !

Pelamin 3 panel.. bawah khemah.. 
Pelamin cream-purple
(sila abaikan beg yg kat depan pelamin tu ye)


jom tengok gambar pengantin cantik ni satu per satu..

01 June 2011

YANA & AZFAR ~ Nikah

Tarikh : 29 April 2011
Lokasi : Bangi
Busana Nikah : Koleksi Peribadi Pengantin
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza
Assist : Cikin
 
[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

majlis pernikahan pasangan blogger ~ Yana MIB dan Azfar a.k.a Ujang dibuat di masjid hijau (Bangi).
mereka nikah selepas solat Jumaat.

sangat rushing masa ni..
lepas siap mekap, terus rushing ke masjid pulak..

so, ini je gambar yg saya ada..
sory, gambar x berapa menjadi..

Yana ~ blogger tegar :D

FARAH ~ Majlis Pertunangan

Tarikh : 2 April 2011
Lokasi : Bandar Sunway Semenyih
MakeUp : Fiza

last minute deal dengan farah.. itu pun melalui sms sahaja..
hari yang dijanjikan, terjah aje rumah dia.. :)

gambar akan diupload kemudian, kerana saya masih menunggu gambar dari abang abu (pakcik Farah) selaku cameraman untuk majlisnya..

tak sempat nak ambil gambar farah guna kamera sendiri sebab habis bateri pada masa tu.

Alhamdulillah, Farah berpuas hati dengan hasil mekap saya.

Terima kasih kepada Farah sebab percayakan saya.



31 May 2011

MASTURA ~ Test Mekap

Tarikh : 22 Mac 2011
Lokasi : Butik Persona Fiza Bridal
Busana & Aksesori  : Koleksi Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza


[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

mastura dan shal datang untuk buat test makeup + photoshoot untuk buat banner..
start agak lewat malam tu, tapi seronok..
mereka berdua sangat sporting dan rasa macam dah kenal lama..
:)

 mastura selepas mekap

30 May 2011

AMY & YUS ~ Sambut Menantu

Tarikh : 20 Mac 2011
Lokasi : Batu Pahat, Johor
Tema : Putih
Busana Sanding : Koleksi Persona Fiza Bridal
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
Pelamin : Others
MakeUp : Fiza
Assist : Syikin
Official Photographer : Saiful ~ Persona Fiza Bridal

[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

saya sedang berusaha menghupdet blog laju2!

job kali ni kat Batu Pahat, Johor.. :)

ini adalah majlis ke-4 untuk perkahwinan amy dan yus..
ini juga adalah sentuhan ke-3 bagi kami untuk pengantin ini..
sebelum ini, kami diberi tanggungjawab untuk majlis pertunangan dan majlis pernikahan mereka..

klik SINI dan SINI untuk lihat gambar.


 amy ~ the bride
yus ~ the groom

klik untuk lihat lagi banyak gambar menarik ~

26 May 2011

EMA & SYAM ~ Nikah, Berinai & Resepsi

Tarikh : 12 & 13 Mac 2011
Lokasi : Mambau, Negeri Sembilan
Tema : Merah-Hitam
Busana Sanding : Koleksi Persona Fiza Bridal
Aksesori : Koleksi Persona Fiza Bridal
Pelamin : Persona Fiza Bridal
MakeUp : Fiza
Assist : Syikin & Syuhada
Official Photographer : Saiful ~ Persona Fiza Bridal

[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

 sangat bz sejak kebelakangan ni..
tak sempat nak update blog..

wedding kali ni jauh sikit..
Mambau.. dekat2 dengan Port Dickson, Negeri Sembilan.

wedding yang sangat2 meriah!
ramai sangat yang datang..
maklumlah, inilah wedding pertama & terakhir kat rumah ni..
kak ema anak tunggal :)
jadi, harus la meriah ~

errr.. tapi kak ema ni garang sikit ;p

 pelamin 3 panel fresh flower
~ hitam-merah ~
 bunga segar yang digunakan..

25 April 2011

MIN ~ Nikah

Tarikh : 11 Mac 2011
Lokasi : Serdang
MakeUp : Fiza

[Sila klik "BACA LAGI.." untuk cerita selanjutnya bagi setiap post. Tq]

Min - kawan en. asben mase skolah.
las minit deal utk mekap nikah..
nasib baik rumah min dekat je dgn tempat kerja
so, senang nak lari ke sana..

mereka nikah secara berasingan..
perantin laki ke pejabat kadi di PJ (klu x silap)
dan Min tunggu di rumah (Serdang)

majlis resepsi diadakan esoknya.. 
 

06 January 2011

FAISZAH & FIRDAUS ~ Hiasan Bilik Pengantin

Tarikh : 3 Disember 2010
Lokasi : Felda Palong 14, Gemas, N. Sembilan

Kak Faezah ni kawan kepada kakak saye.
Hiasan bilik pengantin kami pasang pada hari Jumaat, 3 Disember 2010.
Majlis dia pada 4 Disember 2010

Hanya ada beberapa keping gambar shj..
Gambar perantin xde, sbb kami x berkesempatan utk hadir ke majlis dia..

Bilik perantin ni agak kecik & sempit.
sudahnya cuma pasang tabir tu je & letak bunga..
hiasan lain (langsir, kelambu, dll) x pasang sbb ia akan menyebabkan bilik menjadi lebih sempit..




kami ucapkan Selamat Pengantin Baru!
Cecepat dapat baby ye..
kasi lawan sama itu Ina ;p

BERMINAT?? BOOKING SEGERA !!
016-217 2797 (Fiza)
016-219 2797 (Saiful)
personafiza@gmail.com
Persona Fiza Bridal (Fan Page @ FB)

20% deposit required

tQ

followers

Pakej Perkahwinan 2012, Pakej Perkahwinan Selangor, Pakej Pertunangan 2012, Pakej Perkahwinan KL, Fotografi Perkahwinan, Fotografi Malaysia, Fotografi, Pakej Murah, Pakej Mampu Milik, Bilik Pengantin, Pelamin Roman Pillar, Pelamin Coliseum, Hiasan Meja Makan Beradab, Hiasan Kereta, Car Deco,